GET Moldova și EXPERT-GRUP într-un Breakfast Briefing cu jurnaliștii

Data publicării: Vineri, 16 Mai 2014
Accesări: 8120

Membrii Echipei Economice Germane din Moldova - Ricardo Giucci, Jörg Radeke, David Saha, împreună cu Directorul Executiv al EXPERT-GRUP - Adrian Lupușor au ținut un briefing de presă inedit în formă de mic dejun cu privire la politica comercială optimă și viitoarele potențiale riscuri economice pentru Moldova, dar și pentru regiunea transnistreană.

”Există acest mit general care spune că Comerțul Liber cu UE nu este compatibil cu Comerțul Liber din țările Uniunii Vamale. Cu toate acestea, comerțul cu ambele blocuri regionale este mult în interesul Republicii Moldova,mai mult decât atât, nu există motive tehnice care ar submina acest proces. Totuși, atmosfera politică reprezintă riscuri considerabile pentru viitor, care trebuie înțeleasă și gestionată.” Domnul Ricardo Giucci, Șeful Echipei.

 „ZLSAC cu UE va face din Moldova un caz unic, unde companiile vor avea posibilitatea să exporte fără taxe, atât în Vest cât și în Est. Astfel, se oferă posibilitatea extinderii și diversificării piețelor externe, care sunt esențiale pentru a asigura o creștere economică robustă și durabilă pentru o astfel țară mică ca Moldova”. Totuși, capacitatea de a profita de aceste oportunități și a exploata la maxim cea mai mare piață din lume depinde în întregime de abilitatea autorităților moldovenești să implementeze cerințele ZLSAC. Prin urmare, principala provocare nu este legată de semnarea acordului, ci mai degrabă de punerea acestuia în practică.". Adrian Lupușor, Directorul Executiv al EXPERT-GRUP.

Despre Echipa Economică Germană Moldova/German Economic Team Moldova

Echipa Economică Germană Moldova („GET Moldova”) este activă începând cu 2010. Economiștii consultă guvernul Republicii Moldova pe probleme de politici economice. Proiectul este finanțat de Ministerul German al Economiei și Energiei. www.get-moldova.de  Urmărește-i Twitter @BerlinEconomics.

GET Moldova

Găsiți mai jos prezentările efectuate în cadrul evenimentului. POZE DE LA EVENIMENT

 

Descarcă publicațiile  

 

Tipărește

Accesează aplicațiile de monitorizare

app6
Aplicația de monitorizare a  agendei de reforme prioritare a  Guvernului și Parlamentului
aplicat6
app7
Clasamentul performanțelor  Bancare din Republica Moldova
aplicat71
app8
Impactul dinamicii populației asupra economiei NTA
aplicat8

Implicare

scoala ro

lapunct ro

budget ro

You use the ADS Blocker component.
We do not use advertising elements, we only present our own products or donors that promote some projects. Some features may be blocked, please disable the ADS Blocker component.
Thanks for understanding!

Resetează

Cursor:

Contrast:

Dimensiune Font:

Alb/Negru:

Referințe:

Imagine: