Evaluarea transparenței procesului bugetar în Republica Moldova

Tipărește
Data publicării: Joi, 19 Iulie 2012
Accesări: 25889

Asigurarea transparenței este o obligație a Guvernului și un instrument în sporirea eficienței și eficacității în utilizarea resurselor de stat. Scopul cercetării reflectate în prezentul document este de a efectua o evaluarea cantitativă și calitativă privind transparența procesului bugetar în Republica Moldova și de a obține o imagine mai clară referitor la poziția Republicii Moldova față de alte țări din lume. Evaluarea este făcută pe baza unei metodologii standard - Open Budget Index, elaborată de International Budget Partnership. Documentul evaluează calitatea procesului participativ la toate etapele procesului bugetar. În general, pozițiile Republicii Moldova nu sunt proaste, dar practicile nu sunt uniforme la toate etapele procesului bugetar. Sunt aduse o serie de recomandări de politici pentru autoritățile relevante în vederea sporirii transparenței procesului bugetar și asigurării unei participări calitative a publicului larg în acest proces.

Tags:

Tipărește

Accesează aplicațiile de monitorizare

app6
Aplicația de monitorizare a  agendei de reforme prioritare a  Guvernului și Parlamentului
aplicat6
app7
Clasamentul performanțelor  Bancare din Republica Moldova
aplicat71
app8
Impactul dinamicii populației asupra economiei NTA
aplicat8

Implicare

scoala ro

lapunct ro

budget ro

You use the ADS Blocker component.
We do not use advertising elements, we only present our own products or donors that promote some projects. Some features may be blocked, please disable the ADS Blocker component.
Thanks for understanding!

Expert-Grup te întreabă: Ce parere aveți despre măsurile Guvernului privind gestionarea efectelor economice și sociale ale pandemiei Covid-19? (alegeți maxim 3)

×

Resetează

Cursor:

Contrast:

Dimensiune Font:

Alb/Negru:

Referințe:

Imagine: